Vyhledat
  • Markéta Petráková

JAHODOVÁ ROLÁDA

Slíbila jsem vám recept na jahodovou roládu...Tak tady je! Je to super rychlovka, když nestíháte a když nemáte doma úplně mraky surovin na něco spešl...a když se vám nechce dělat štrúdl jako vždycky:D



PIŠKOT 6vajec 180g cukru krupice 2lžíce oleje 150g hladké mouky


KRÉM 500g mascarpone 750g smetany 60g moučkového cukru

+cca 250g jahod

V

ejce společně s cukrem vyšlehejte do světlé pěny (cca 15min a ideálně v robotu). Po vyšlehání přidejte 2 lžíce oleje a stěrkou je jen lehce promíchejte. Nakonec na směs prosejte mouku a stěrkou ji ručně opatrně zapracujte. Míchejte opatrně ať vám nespadnou našlehaná vejce ale zase tak aby byla mouka všude rozmíchána.

Na plech si dejte pečící papír a těsto na něj rovnoměrně po celé délce plechu rozprostřete (ať je všude stejně vysoké). Dejte do předehřáté trouby na 180C a pečte cca 12-15min.

Ihned po vyndání z trouby plát zarolujte. Pozor bude pálit:D tak pokud nemáte azbestové ruce, pomozte si utěrkou:D


Mezitím co vám bude piškot chladnout si připravte krém... Mascarpone, smetanu a cukr vyšlehejte do tuha. Pozor,smetana musí mít alespoň 33% a musí být vychlazená z lednice!

Jakmile máte krém připravený, rozmotejte roládu a stáhněte z ní papír. Po rozmotání si ji ideálně překlopte na jiný papír ať se vám po sundání papíru dobře překlápí zpět.

Piškot namažte marmeládou a poté potřete krémem (část si nechte ještě na zdobení), posypte nakrájenými jahodami a natěsno stočte zpět. Takto si ji můžete nechat na chvilku odležet a nebo rovnou krájet. Já krájím na širší soudky. Po každém řezu si otřete nůž (ideálně vroubkatý) ať si ''neopatláte'' další kousky.


Dle libosti roládu ozdobte zbytkem krému (ideálně sáčkem a zdobicí špičkou) a ovocem:) Já jí v tomto případě postavila na stranu řezu, můžete ji nechat ale i naležato:)

Ať se dílo podaří!!!


0 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše